Tandartsenpraktijk Tong
   Agaat 2
   3641 XB Mijdrecht

   0297 - 778 544

   info@tandartsenpraktijktong.nlTELEDENTISTRY BIEDT UITKOMST IN INDONESIË

 

 

                                           Afbeeldingsresultaat voor map of indonesia wallpaper

JAKARTA – Het aantal tandartsconsulten op afstand zal waarschijnlijk toenemen in Indonesië. Het Indonesische ministerie van gezondheid en de tandheelkundige vereniging hebben nieuwe richtlijnen hiervoor  uitgebracht en hebben plannen voor gratis tandartsconsulten op afstand. Met deze veranderingen is de Indonesische mondzorgverlening beter aangepast aan het leven tijdens de pandemie. De technologische ontwikkelingen zorgen ook voor een betere toegang tot tandheelkundige zorg.

Op een digitale persconferentie op 22 maart kondigde minister van Volksgezondheid Budi Gunadi Sadikin de veranderingen aan. Het is volgens hem noodzakelijk om de mondzorgvoorzieningen in het land uit te breiden. Een onderzoek uit 2018 toont aan dat meer dan de helft van het dichtbevolkte Indonesië rondloopt met mondgezondheidsklachten en dat slechts 10,2 procent van de bevolking toegang heeft tot tandheelkundige zorg.

Sadikin: “Verschillende factoren dragen bij aan deze tandheelkundige problemen, zoals te weinig bewustzijn, terughoudendheid om de tandarts te bezoeken en moeilijke toegang tot professionele zorg.” Ook is verbetering van het onderwijs essentieel om de mondgezondheid te verbeteren. De gegevens uit 2018 laten zien dat maar 2,8 procent van de bevolking hun tanden op de goede manier poetst.

In februari werd via het in Jakarta gevestigde Antara News duidelijk dat de regering een nieuwe digitale infrastructuur en nieuwe richtlijnen voor telegeneeskunde aan het ontwikkelen was. Deze herziening is niet alleen een reactie op de pandemie, het houdt ook in dat patiënten en patiëntgegevens wettelijk beter worden beschermd. Zo zullen de richtlijnen gelijke tred houden met de snelle ontwikkelingen in de technologie binnen de gezondheidszorg.

Artikel uit Dental Tribune

Geplaaatst op 9-6-2022